15 februari 2017

Een nieuw jaar met een nieuw bijzonder project

Er is inmiddels alweer veel gebeurd.  Paradepaadje 2016 is alweer een poosje voorbij en inmiddels ben ik alweer druk bezig met het nieuwe project.
Hieronder, zoals beloofd, eerst wat foto's van een aantal van de sieraden die op Paradepaadje 2016 te zien waren...
Alle sieraden zijn op twee manieren te dragen, als broche en als kettingen zijn gebaseerd op een dier. Deze zijn te verkrijgen in de webshop van Viltz: http://www.viltz.nl/webshop

"Bij het thema van Paradepaadje dit jaar; 'Onuitwisbaar', kwam ik onherroeplijk terecht in de natuur. De natuur is het ultieme onuitwisbare en zal altijd blijven. In 2013 was ik tweemaal op Tenerife, waar een paar maanden daarvoor bosbranden hadden gewoed rond het gebied bij de vulkaan de Teide. De eerste maal was het gebied nog zwart en de bomen dor en kaal. Men vertelde dat de bomen van binnen nog steeds leefden, wat bijna niet voor te stellen was. Maar 11 maanden later herkende ik het gebied nog amper terug. Er was alweer groen en het herstel was bijzonder indrukwekkend. Dit gegeven heb ik meegenomen in mijn nieuwe werk. Sieraden van glas en leer gecombineerd met (fantasie)dieren van houten speelblokjes.

Paradepaadje 2016 was wederom zeer geslaagd. Ik zat in de kerk van Lutkewierum met leuke nieuwe en bekende collega's en er kwamen veel enthousiaste bezoekers langs.  

Nu over het nieuwe project. 
Het blijft nog een beetje geheim, om het leuk te houden. Maar wat ik al wel kan vertellen is, dat dit een samenwerkingsproject wordt met Andries Hogenhuis (stillevens, schilderijen) en Petra Dijkstra (gedichten). Zelf doe ik mee met sieraden. Ons project heet Vlierland, wat een samenvoeging is van Vlieland en Ierland.
Het thema van Paradepaadje 2017 is : taal en ambacht. 
De ontwerpen die ik bedacht heb, zijn een ware uitdaging. Elk sieraad is een nieuwe puzzel met tot nu toe mooie resultaten...maar daarover later meer....