21 september 2014

Kunstmarkten

Op 21 juni 2014 stonden we op de kunstmarkt op het Zaailand/Wilhelminaplein in Leeuwarden.
We hadden daar een kraam gevuld met vilt, recyclesieraden en foto's.
Maar we stonden daar niet alleen. Aan weerszijden stonden Blokhuispoortcollega's Linus Harms(fotografie), Nelleke Koot (sieraden en kunst uit Afrika), Anneke Zuidema (spiegels) en tegenover ons Marije Stehouwer(titanium sieraden) en Harm Wijbenga (schilderen en beeldhouwen). Al met al was het een gezellige bedoening zo met zijn allen en we vertegenwoordigden de Blokhuispoort dus goed. Vele bezoekers beloofden langs te komen in de b-vleugel. 
Voor ons was het een dubbele try-out. Onze eerste kunstmarkt, maar tevens ook de eerste keer dat we onze sieraden aan een groter en kritischer publiek lieten zien.
Maar gelukkig waren de reacties bijzonder goed en ook de verkoop ging heel lekker. Bij het vilt was er vooral aandacht voor de vilten telefoonhoesjes en de vingerafdruk....
Met een tevreden en enigszins hyper gevoel keerden we dan ook huiswaarts.

Op zondag 14 september 2014 stonden we op de kunstmarkt in speelbos Sparjebird (nabij Beetsterzwaag). Op een prachtige plek in het bos bouwden we onze stand op op het middelste veld, wat tevens het kleinste veld was. Maar een prima plek bleek. Naast de drie velden vol kunst, was er ook een verteltheater en traden er een djembégroep en een muziekgroep met accordeon, dwarsfluit en viool op. De laatste zat zelfs het grootste deel van de tijd pal naast onze kraam. Kon niet beter dus.
Zelf echter hebben wij ons ook prima vermaakt met een soort film die steeds voorbij trok. Gedachten kwamen op om eens een kleine webcam te plaatsen om de reacties van bezoekers te filmen.
Bezoekers kwamen aanlopen....keken voorzichtig in onze kraam en dan verscheen er ineens een glimlach. De ah's en oh's volgden en velen deden een raadspelletje welke ketting waarvan gemaakt was......Alleen dat maakt je dag al goed!
Bij het vilt kreeg de enorme kei nogal wat aandacht. Deze is de hele dag enorm veel geknuffeld en geaaid. Ook het overige vilt deed het goed, waaraan je merkt dat de herfst weer in aantocht is....
Wederom dus vele goede en leuke reakties en een leuke verkoop....
Bedankt bezoekers voor de leuke gesprekken die we gevoerd hebben! En hopelijk zien wij jullie terug in de b-vleugel van de Blokhuispoort!


Kunstmarkt Zaailand/Wilhelminaplein Leeuwarden


Kunst in Opsterland (Sparjebird)